Mražený krém s oříšky

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
953 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
3 g
Cukr
95 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko svaříme se 100 g cukru a rozřízlým vanilkovým luskem. Odstavíme a necháme přiklopené louhovat 10 minut.
  • 2
    Žloutky ušleháme se 110 g cukru do bílé pěny.
  • 3
    Z mléka vyjmeme vanilku a opět uvedeme k varu. Pár lžic horkého mléka vmícháme ke žloutkům, promícháme a poté vlijeme celý zbytek mléka.
  • 4
    Směs ohříváme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  • 5
    Odstavíme z plotny a postupně vmícháme zakysanou smetanu. Hrnec s krémem dáme do studené vodní lázně.
  • 6
    Oříšky opražíme v troubě při 180 °C a zbavíme je slupek.
  • 7
    Ze zbytku cukru a trošky vody uvaříme tmavý karamel.
  • 8
    Oříšky rozložíme na mramorovou desku pomazanou olejem a zalijeme karamelem. Necháme vystydnout, poté rozdrolíme na menší kousky.
  • 9
    Kousky smícháme s vystydlým krémem, přelijeme do formy a dáme do mrazáku ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.