Mražený pěnový krém
55 min.
Ingredience
- 90gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 1200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 4lžíceSherry brandy
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Cukr
6 g
Vápník
54 mg
Postup přípravy
- 1Smetanu, cukr a vanilkový lusk zahřejeme na mírném ohni asi 10 minut, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Zakryjeme a necháme louhovat asi 15 minut. Přecedíme, odstraníme vanilku a necháme vychladnout.
- 2Bílky ušleháme dotuha. Smícháme s vychladlou smetanou, přilijeme brandy a necháme znovu vychladit.
- 3Vlijeme do mělké nádoby nebo do nádoby na zmrzlinu a zmrazíme do polotuhého stavu. Směs dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vrátíme do mrazáku a zmrazíme. Tento postup opakujeme, dokud se krém zcela nezmrazí.
- 4Před podáváním necháme nádobu se zmrzlinou asi 10 minut stát při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.