Mražený pěnový krém

55 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Cukr
6 g
Vápník
54 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu, cukr a vanilkový lusk zahřejeme na mírném ohni asi 10 minut, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Zakryjeme a necháme louhovat asi 15 minut. Přecedíme, odstraníme vanilku a necháme vychladnout.
  • 2
    Bílky ušleháme dotuha. Smícháme s vychladlou smetanou, přilijeme brandy a necháme znovu vychladit.
  • 3
    Vlijeme do mělké nádoby nebo do nádoby na zmrzlinu a zmrazíme do polotuhého stavu. Směs dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vrátíme do mrazáku a zmrazíme. Tento postup opakujeme, dokud se krém zcela nezmrazí.
  • 4
    Před podáváním necháme nádobu se zmrzlinou asi 10 minut stát při pokojové teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.