Mřížkové řezy s hroznovým vínem
105 min.
Ingredience
- Koláč
- 500gramůListové těsto
- 400mililitrůKompot jahodový
- 100gramůHroznové víno
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceCukr třtinový
- Příprava pečení
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
42 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: plech vymažeme lžící másla, vál, na kterém těsto vyválíme, posypeme 3 lžícemi hladké mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 220°C. Jahodový kompot scedíme, jahody necháme okapat. Hroznové víno důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, bobule obereme ze stonku a necháme okapat.
- 2Koláč: listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na dva stejně velké pláty, velké jako plocha plechu, na kterém budeme koláč péct. Jeden plát těsta rozložíme na vymazaný plech a na těsto urovnáme ovoce tak, abychom získali po celém obvodu plechu s těstem volný okraj, široký asi 2 cm. Zbylý plát těsta přeložíme po délce na polovinu a vnitřní část těsta nařežeme. Po nařezání plát rozložíme na urovnané ovoce na plechu, okraje obou plátů po okrajích jemně utěsníme. Připravený koláč potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dvěma lžícemi třtinového cukru. Koláč pečeme asi 15 minut při 220°C, poté teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě dalších 30 minut. Koláč necháme zcela vychladnout, servírujeme ho rozkrájený na kostky, nebo obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.