Mřížkový dort
100 min.
Ingredience
- Druhá vrstva
- 150kusůOřechy vlašské
- 100gramůVaječný bílek slepičí
- 1gramCukr krupice
- Křehké těsto
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1gramCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůMáslo čerstvé
- Ozdoba
- První vrstva
- 130gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaCukr vanilka
- 150gramůSůl
- 5lžicMarmeláda višňová
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
8547 kcal
Bílkoviny
198 g
Tuky
844 g
Sacharidy
194 g
Vláknina
85 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem, z těsta vyválíme kruh a dortovou formu jím vyložíme a povrch několikrát propícháme vidličkou. Těsto potřeme višňovou marmeládou.
- 3V kastrůlku rozpustíme máslo, necháme ho vychladnout. V misce ušleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak opatrně přimícháme dotuha ušlehaný sníh se špetkou soli. Nakonec přimícháme nasekané vlašské ořechy, máslo a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do formy na křehké těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180°C 45 minut.
- 4V misce ušleháme tuhý sníh s cukrem, přimícháme do něj nasekané vlašské ořechy a těsně před dopečením korpusu sněhovou hmotu naneseme na téměř upečený korpus. Pečeme ještě 15 minut.
- 5Po upečení dort necháme vychladnout a pomocí zdobícího sáčku a višňové marmelády utvoříme po povrchu dortu mřížky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.