Mřížkový dort

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
8547 kcal
Bílkoviny
198 g
Tuky
844 g
Sacharidy
194 g
Vláknina
85 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem, z těsta vyválíme kruh a dortovou formu jím vyložíme a povrch několikrát propícháme vidličkou. Těsto potřeme višňovou marmeládou.
  • 3
    V kastrůlku rozpustíme máslo, necháme ho vychladnout. V misce ušleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak opatrně přimícháme dotuha ušlehaný sníh se špetkou soli. Nakonec přimícháme nasekané vlašské ořechy, máslo a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do formy na křehké těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180°C 45 minut.
  • 4
    V misce ušleháme tuhý sníh s cukrem, přimícháme do něj nasekané vlašské ořechy a těsně před dopečením korpusu sněhovou hmotu naneseme na téměř upečený korpus. Pečeme ještě 15 minut.
  • 5
    Po upečení dort necháme vychladnout a pomocí zdobícího sáčku a višňové marmelády utvoříme po povrchu dortu mřížky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.