Mřížkový švestkový koláč
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 120gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 750gramůŠvestky
- 50gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní desce promícháme hladkou mouku se solí a moučkovým cukrem. Přidáme máslo, žloutek, 1 vejce a vypracujeme těsto. Necháme je chvíli v chladu odpočinout.
- 2Z těsta oddělíme 1/3 a zbylé těsto rozválíme na plát. Vložíme na plech a posypeme omytými, vypeckovanými a na kousky nakrájenými švestkami promíchanými s cukrem, skořicí a mletými ořechy.
- 3Z odděleného těsta vyválíme tenké dlouhé válečky a položíme je na koláč tak, aby tvořily mřížku. Mřížku potřeme rozšlehaným vejcem. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.