Mrkev s hráškem po indicku
50 min.
Ingredience
- 300gramůHrášek
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 6lžicKečup
- 400gramůMrkev kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme do měkka. Ke konci dušení by měla být všechna tekutina odpařená.
- 2Hrášek vsypeme do malého množství vařící osolené vody, podusíme do měkka.
- 3Do dušené mrkve přidáme okapaný podušený hrášek, kečup, citronovou šťávu a cukr. Vše jen prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.