Mrkev ve žloutkové omáčce

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme ji, nakrájíme na kousky a dusíme na másle. Po chvíli mrkev přisolíme, podlijeme vodou a dále dusíme tak, aby se před koncem dušení odpařila všechna tekutina.
  • 2
    Žloutky rozkvedláme v mléce, podlijeme mrkev, podle chuti osolíme a přihřejeme, ale nevaříme.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.