Mrkev ve žloutkové omáčce
40 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrMléko polotučné
- 700gramůMrkev kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme ji, nakrájíme na kousky a dusíme na másle. Po chvíli mrkev přisolíme, podlijeme vodou a dále dusíme tak, aby se před koncem dušení odpařila všechna tekutina.
- 2Žloutky rozkvedláme v mléce, podlijeme mrkev, podle chuti osolíme a přihřejeme, ale nevaříme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.