Mrkvance
25 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 20gramůDroždí
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření
- 80gramůMarmeláda jahodová
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, vsypeme cukr, vlijeme lžíci vlažného mléka, posypeme trochou mouky a necháme vykynout. Poté vlijeme zbylé mléko, vejce a jemně strouhanou mrkev. Vymícháme hladké, řídké těsto a necháme asi 40 minut kynout.
- 2Z vykynulého těsta v rozpáleném tuku tvoříme malé placičky (případně užijeme lívanečník) a smažíme z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.