Mrkvance

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, vsypeme cukr, vlijeme lžíci vlažného mléka, posypeme trochou mouky a necháme vykynout. Poté vlijeme zbylé mléko, vejce a jemně strouhanou mrkev. Vymícháme hladké, řídké těsto a necháme asi 40 minut kynout.
  • 2
    Z vykynulého těsta v rozpáleném tuku tvoříme malé placičky (případně užijeme lívanečník) a smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.