Mrkvová polévka s krupicí a vejci
55 min.
Ingredience
- 4lžíceKrupice dětská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1kusBujón slepičí
- 2kusyMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
75 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme mrkev, nastrouháme ji nahrubo.
- 2Rozpustíme v hrnci máslo, mrkev dáme do hrnce a podusíme. Zalijeme litrem vody.
- 3V hrnku rozmícháme krupici s 200ml vody a směs vlijeme do vroucí polévky. Promícháme, rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Provaříme 15 minut.
- 4Před dokončením přidáme do polévky bujon. Chvíli povaříme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 29. 3. 2016
Mrkvová polévka s krupicí a vejci
Polévka je spíš kmínová s vejcem, mrkve by muselo být víc, chuťově dobrá, pro děti bych vynechala bujón.