Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 5lžicPšeničná krupice
- 1špetkaSůl
- 500gramůMrkev kořen
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, krupice a soli uvaříme hustou kaši, kterou nalijeme do máslem vymazané formy.
- 2Po vychladnutí z kaše vykrojíme vykrajovátkem na cukroví čtyřlístky a dáme je stranou.
- 3Očistíme mrkev, omyjeme a nastrouháme.
- 4Z mouky a másla uděláme jíšku, podusíme na ní mrkev, zalijeme vodou a 15 minut povaříme.
- 5Poté rozmixujeme.
- 6Opatrně dáme do polévky čtyřlístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.