Mrkvová polévka se smetanou

40 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou karotku jemně nakrájíme, podusíme na lžičce másla, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a spolu s měkkou karotkou povaříme asi 15 minut.
  • 3
    Polévku rozmixujeme nebo prolisujeme a přidáme smetanu a hrášek. Nakonec do polévky nasypeme jemně nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.