Mrkvové hranolky s fenyklovým dipem
30 min.
Ingredience
- 5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1kilogramMrkev kořen
- 2,5decilitryOlej slunečnicový
- Dip
- 1kusFenykl čerstvý
- 500gramůJogurt bílý smetanový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- Těstíčko
- 2špetkyCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1180 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
79 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na hranolky přibližně 1,5 x 1,5 cm. V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s půl lžičkou soli, vložíme mrkev a vaříme 3 minuty. Poté ji scedíme a necháme okapat.
- 2Na dip očistíme a omyjeme fenykl. Jemně ho i s natí velmi drobně nakrájíme nebo nastrouháme. Vložíme do misky, přidáme bílý smetanový jogurt, sůl, bílý pepř a důkladně smícháme.
- 3V misce připravíme těstíčko: mouku, cukr, sůl, vejce a mléko rozmixujeme dohladka. V pánvi rozpálíme olej, mrkev namočíme do těstíčka a smažíme do zlatova. Sítem mrkvové hranolky vybereme, necháme okapat a ihned je podáváme s fenyklovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.