Mrkvové hranolky s fenyklovým dipem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1180 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
79 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na hranolky přibližně 1,5 x 1,5 cm. V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s půl lžičkou soli, vložíme mrkev a vaříme 3 minuty. Poté ji scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Na dip očistíme a omyjeme fenykl. Jemně ho i s natí velmi drobně nakrájíme nebo nastrouháme. Vložíme do misky, přidáme bílý smetanový jogurt, sůl, bílý pepř a důkladně smícháme.
  • 3
    V misce připravíme těstíčko: mouku, cukr, sůl, vejce a mléko rozmixujeme dohladka. V pánvi rozpálíme olej, mrkev namočíme do těstíčka a smažíme do zlatova. Sítem mrkvové hranolky vybereme, necháme okapat a ihned je podáváme s fenyklovým dipem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.