Mrkvové knedlíky
45 min.
Ingredience
- 30gramůSůl
- 800gramůMouka polohrubá
- 30gramůDroždí
- 300gramůMrkev kořen
- 600mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Vápník
103 mg
Postup přípravy
- 1Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme kynout.
- 2Do prosáté mouky přidáme sůl, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Do těsta zamícháme očištěnou, na kostičky nakrájenou a částečně předvařenou mrkev. Necháme kynout.
- 3Vykynuté těsto rozkrájíme na díly, rozválíme je na podlouhlé šišky a zaváříme do mírně osolené vody. Knedlíky vaříme asi 20-25 minut a během varu je občas obrátíme.
- 4Uvařené knedlíky vyjmeme, propícháme vidličkou, aby vyprchala pára a rozkrájíme je na plátky.
- 5Před podáváním knedlíky nahříváme v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.