Mrkvové pyré s máslem
25 min.
Ingredience
- 800gramůMrkev kořen
- 10gramůSůl
- 2litryVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 1dl na zředění pyré.
- 2Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, podle potřeby přidáme vodu, ve které se vařila.
- 3Před podáváním pyré prohřejeme, dosolíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.