Mrkvové pyré s máslem

25 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 1dl na zředění pyré.
  • 2
    Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, podle potřeby přidáme vodu, ve které se vařila.
  • 3
    Před podáváním pyré prohřejeme, dosolíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.