Mrkvovo- mandlový dort

75 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané mandle umeleme, oloupanou mrkev nakrájíme na kousky a umixujeme.
  • 2
    Cukr utřeme se žloutky do pěny, přidáme mrkev, postupně mandle, třešňovici a škrobovou moučku. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do ní vlijeme a urovnáme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.
  • 3
    Vychladlý dort vyklopíme a potřeme citronovou polevou umíchanou z citronové šťávy, moučkového cukru a vody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.