Mrkvovo- mandlový dort
75 min.
Ingredience
- 300gramůMandle
- 300gramůMrkev kořen
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 40gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka polohrubá
- 40mililitrůGriotka
- ¨Na polevu
- 200gramůCukr moučkový
- 40mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Oloupané mandle umeleme, oloupanou mrkev nakrájíme na kousky a umixujeme.
- 2Cukr utřeme se žloutky do pěny, přidáme mrkev, postupně mandle, třešňovici a škrobovou moučku. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do ní vlijeme a urovnáme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.
- 3Vychladlý dort vyklopíme a potřeme citronovou polevou umíchanou z citronové šťávy, moučkového cukru a vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.