Mrkvovo-tvarohová pomazánka
15 min.
Ingredience
- 200gramůŽervé
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 20gramůCibulka jarní
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
919 mg
Cukr
95 mg
Postup přípravy
- 1Máslo v misce utřeme do pěny. Přidáme žervé a obě suroviny dobře prošleháme. Mrkev oloupeme, jemně nastrouháme a spolu s jemně nasekanou zelenou částí jarní cibulky vmícháme do másla a sýra.
- 2Po důkladném promíchání všech surovin pomazánku dochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.
- 3Dochucenou pomazánku ještě jednou promícháme a vložíme do vhodné nádoby, kterou uzavřeme. Pomazánku udržujeme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.