Mrkvový chléb
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 250gramůMrkev kořen
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Vápník
654 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme na drobno nastrouhanou mrkev a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.
- 2Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
- 3Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.