Mrkvový dort s citrónovou polevou

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou a oškrabanou mrkev jemně nastrouháme. Přidáme k ní pokrájené vlašské ořechy a směs v míse promícháme. Troubu si předehřejeme na 175°C.
  • 2
    V jedné míse vyšleháme čerstvá vejce s třtinovým cukrem, rozehřátou vychladlou Herou a vanilkovým extraktem - do pěny. Do druhé mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Do mouky ještě přimícháme mletou skořici. Takto připravenou mouku postupně zapracujeme do vaječné pěny, nakonec zamícháme do těsta mrkev s ořechy.
  • 3
    Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem, dáme ji do trouby a těsto pečeme přibližně 55-60 minut. Když dort propíchneme párátkem a na něm neulpí těsto - je upečené. Vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout.
  • 4
    Připravíme si báječnou citrónovou polevu: v misce smícháme 3 lžíce vody s 3 lžícemi citrónové šťávy. Postupně metličkou do citrónové vody budeme zašlehávat prosátý práškový cukr, až poleva získá hladkou hustější konzistenci. Polevou natřeme povrch vychladlého dortu, když zatuhne, nakrájíme z dortu porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.