Mrkvový dortík jablkovým sněhem a pečeným mangem

180 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
34 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosátou mouku smícháme s kakaem. Do pěny utřeme 130g krystalového cukru s vejcem, skořicí, solí a kypřicím přáškem. Přilijeme olej, přisypeme najemno nastrouhanou mrkev, strouhané ořechy, mouku a zlehka promícháme. Rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C cca 20 minut a poté dopekáme ještě krátce při teplotě 120 °C. Po vyjmutí necháme ve formičkách.
  • 2
    Mango očistíme, rozkrojíme a dužinu pokrájíme na malé kousky. Osladíme moučkovým cukrem a ponorným mixérem dohladka rozmixujeme. Musí vzniknout jemná pěna. Na plech vytváříme z hmoty lžičkou malé, pravidelné oválky. Vložíme do trouby předehřáté na 50 °C a zvolna sušíme min. 120 minut. Ještě teplé oplatky přehneme přes váleček na nudle a necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím připravíme sníh. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme najemno. Zakápneme vodou, citronovou šťávou a společně podusíme doměkka. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek krystalového cukru a vychladlou jablečnou směs. Znovu prošleháme dotuha.
  • 4
    Dortíky mírně ohřejeme, vyklopíme vždy ke straně talíře, ke středu navrstvíme kopeček jablečného sněhu, doplníme mangovou oplatkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.