Mrkvový hřbet

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
7 g
Cukr
978 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrolíme do trošky mléka. Smícháme mouku se solí, přidáme cukr, přilijeme mléko s droždím. Vmícháme máslo a zbytek mléka.
  • 2
    Ze vzniklé směsi vypracujeme tužší těsto.
  • 3
    Očištěnou a oloupanou mrkev nastrouháme a vmícháme do těsta. Necháme přikryté kynout na teplém místě. Vykynuté těsto přendáme do olejem vymazané formy na pečení. Pečeme při 205 °C cca 50 minut.
  • 4
    Upečený hřbet necháme vystydnout, poté vyklopíme z formy a krájíme na jednotlivé plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.