Mrkvový hřbet
65 min.
Ingredience
- 800gramůMouka polohrubá
- 250mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMrkev kořen
- 30gramůDroždí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 6gramůCukr krupice
- 24mililitrůOlej stolní
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
7 g
Cukr
978 mg
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrolíme do trošky mléka. Smícháme mouku se solí, přidáme cukr, přilijeme mléko s droždím. Vmícháme máslo a zbytek mléka.
- 2Ze vzniklé směsi vypracujeme tužší těsto.
- 3Očištěnou a oloupanou mrkev nastrouháme a vmícháme do těsta. Necháme přikryté kynout na teplém místě. Vykynuté těsto přendáme do olejem vymazané formy na pečení. Pečeme při 205 °C cca 50 minut.
- 4Upečený hřbet necháme vystydnout, poté vyklopíme z formy a krájíme na jednotlivé plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.