Mrkvový nákyp

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s cukrem utřeme a za stálého míchání přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Dále přidáme mleté mandle, strouhanku, rum a vše zlehka promícháme.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej přimícháme ke žloutkům.
  • 3
    Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní těsto, formu vložíme do pekáče s vodou a v mírně vyhřáté troubě nákyp upečeme.
  • 4
    Upečený nákyp polijeme ovocným sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.