Mrkvový pudink se smetanou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
996 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme, omyjeme, nastrouháme a smícháme se strouhankou. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, strouhanou pomerančovou i citronovou kůru, šťávu z citronu, žloutky a těsto třeme cca 15 minut. Poté za stálého míchání přiléváme smetanu, vmícháme připravenou mrkev a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.