Mrkvový pudink se smetanou
75 min.
Ingredience
- 40gramůMrkev kořen
- 30gramůStrouhanka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr moučkový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 0,25kusPomeranče
- 0,5litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 0,25kusCitrony
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
996 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, omyjeme, nastrouháme a smícháme se strouhankou. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, strouhanou pomerančovou i citronovou kůru, šťávu z citronu, žloutky a těsto třeme cca 15 minut. Poté za stálého míchání přiléváme smetanu, vmícháme připravenou mrkev a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.