Mrkvový salát s kedlubnou a arašídy
15 min.
Ingredience
- 350gramůMrkev
- 1kusKedlubna
- 2lžícePetržel - nať
- 60gramůArašídy
- 30gramůVlašské ořechy
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůBalkánský sýr
- 2špetkyPepř bílý
- 1kusLimetka
- 2kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou jarní mrkev a střední mladou kedlubnu nastrouháme na tenší hranolky. Jarní zelenou cibulku pokrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a nať pokrájíme nadrobno. Vše v míse promícháme.
- 2Slané arašídy vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky, které spolu s arašídy přimícháme do zeleniny. Ještě přidáme na malé kostky nakrájený balkánský sýr. Salát dochutíme olejem, bílým pepřem a podle chuti šťávou z limetky (asi 1/2 lžíce). Zlehka vše promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.