Mrkvový salát se sýrem a jablky
30 min.
Ingredience
- 300gramůCeler bulvový
- 1kusJogurt bílý
- 30gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 300gramůMrkev kořen
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 3kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev krátce ovaříme a potom ji nakrájíme na nudličky. Stejně tak celer.
- 2Jablka oloupeme, nakrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme nasekané ořechy, na nudličky nakrájený sýr a vše spojíme jogurtem ochuceným solí, cukrem a citronovou šťávou.
- 3Salát podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.