Müsli s medem bez mléka
20 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůSójový jogurt bílý
- 85gramůRozinky tmavé
- 55gramůMeruňky
- 45gramůDýňová semínka
- 30gramůOříšky piniové
- 30gramůRýže pufovaná
- 55gramůPistácie
- 85gramůMandle plátky
- 45gramůKřížaly (sušená jablka)
- 1kusPomeranče
- 1kusBanány
- 170gramůVločky ovesné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
10 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem.
- 2Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
- 3Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
- 4Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například pomerančem, banánem. Servírujeme se sójovým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.