Müsli s medem bezlepkové

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
42 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
12 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečící papír. Potřeme papír zlehka olejem.
  • 2
    Do menší misky vlijeme med. Nemá-li tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
  • 3
    Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečící papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Pokud se müsli připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
  • 4
    Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Před podáváním rýžové vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, např. s jahodami a mandarinkou. Servírujeme s jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 4. 2018
Müsli s medem bezlepkové
bezlepkové a ovesné vločky ???