Müsli s medem bezlepkové
20 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůJogurt bílý
- 170gramůVločky rýžové
- 85gramůRozinky tmavé
- 55gramůMeruňky sušené
- 45gramůDýňová semínka
- 45gramůOříšky piniové
- 30gramůRýžové otruby
- 85gramůPohanka
- 45gramůKřížaly (sušená jablka)
- 45gramůPistácie
- 30gramůMandle plátky
- 45gramůOřechy lískové
- 85gramůJahody zahradní
- 1kusMandarinky
- 55gramůVločky ovesné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
42 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
12 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečící papír. Potřeme papír zlehka olejem.
- 2Do menší misky vlijeme med. Nemá-li tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
- 3Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečící papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Pokud se müsli připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
- 4Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Před podáváním rýžové vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, např. s jahodami a mandarinkou. Servírujeme s jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 4. 2018
Müsli s medem bezlepkové
bezlepkové a ovesné vločky ???