Muffiny cappuccino
50 min.
Ingredience
- Poleva
- 100gramůPoleva čokoládová
- 2lžičkyTuk
- 1lžíceKáva Espresso
- 250mililitrůSójový nápoj
- 1lžičkaKáva Espresso
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr třtinový
- 2gramyTuk
- 75gramůKáva zrnková
- 2kusyKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůPšeničná krupice
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
870 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Sójový nápoj lehce zahřejeme v rendlíku, rozpustíme v něm espresso a necháme vychladnout.
- 2Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky se solí ušleháme do tuhého sněhu. Žloutky utřeme s cukrem a tukem. Kávová zrna nasekáme nahrubo a spolu se skořicí je zapracujeme do žloutkové pěny. Mouku smícháme s krupicí a práškem do pečiva, postupně přidáváme do pěny, nakonec lehce vmícháme sníh.
- 3Těsto rozdělíme do formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 minut. Necháme chvíli vychladnout.
- 4Rozehřátou čokoládovou polevu promícháme s tukem a instantním espresem. Muffiny polevou rovnoměrně potřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.