Muffiny s borůvkami
50 min.
Ingredience
- 60gramůCukr moučkový
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 55gramůMáslo čerstvé
- 175mililitrůMléko plnotučné
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 170gramůBorůvky
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si formu na 12 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme prášek do pečiva a sůl. V jiné míse našleháme vejce, přidáme mléko, rozehřáté máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr a směs promícháme.
- 3Do moučné směsi uděláme důlek, vlijeme našlehaná vejce a kovovou lžící promícháme tak, aby byla mouka provlhčená, ale ne úplně hladká. Poté vmícháme borůvky a lžící plníme formy tak, aby mohlo těsto nabýt. Pečeme zhruba 20 - 25 minut (hotové muffiny se po zmáčknutí musí zvednout). Ve formě necháme zchladnout, pak vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Veronika
čt 22. 12. 2016
Muffiny s borůvkami
Muffiny byly výborné!
Anonymní uživatel
čt 28. 1. 2016
Muffiny s borůvkami
Využila jsem mražené a mírně povolené borůvky a proto ta barva těsta:-). Prášek do pečiva jsem dala celý, těsto se mi ale zdálo řidší, než je u těst na muffiny obvyklé a proto i při pečení "čepičky" nahoře nedržely tvar. Příště bych přidala malinko mouky navíc a nevím, co má za smysl nepromíchat těsto pořádně a nechat tam nějaké hrudky. Pekla jsem v silikonových formičkách a ty se nemusí tukem vymazávat. Muffiny z nich vyklápím krátce po upečení a odkládám na mřížku. Příště bych i o trochu snížila teplotu pečení. Kdybych recept hodnotila jako ve škole, tak by to byla známka 3.😬