Muffiny s čedarem
25 min.
Ingredience
- 55gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaTymián sušený
- 55gramůSýr Čedar
- 2kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si formu na 9 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 190°C.
- 2Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, solí, cukrem a paprikou. V jiné nádobě rozmícháme s ohřátým mlékem vejce a tymián. Tuto směs rychle smícháme se sypkou, aby se mouka navlhčila. Formičky naplníme z poloviny, na těsto dáme pokrájený sýr a přikryjeme dalším dílem těsta. Pečeme zhruba 25 minut, až těsto zezlátne. Hotové muffiny po 5 minutách chladnutí vyklopíme a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.