Muffiny s čokoládou a whisky
45 min.
Ingredience
- Na šlehačku
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCukr moučkový
- 3lžíceWhisky
- Na těsto
- 150gramůČokoláda na vaření
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka polohrubá
- 1gramCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceWhisky
- 50gramůČokoláda hořká
- 7lžicKáva Espresso
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
241 mg
Postup přípravy
- 1Na menší kousky si rozlámeme čokoládu do menšího hrnku a přidáme k ní změklé máslo. Vložíme do většího hrnku s vodou a ve vodní lázni za stálého míchání rozpouštíme.
- 2V misce smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, moučkovým a vanilkovým cukrem a špetkou soli.
- 3Do moučné směsi v míse rozklepneme 2 vejce, vlijeme 7 lžic silné kávy a 4 lžíce whisky. Přidáme ještě, ve vodní lázni rozpuštěnou, čokoládu s máslem. Kuchyňským hnětačem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost hněteme dokud těsto není úplně hladké. Vsypeme ještě nastrouhanou hořkou čokoládu.
- 4Formičky na muffiny vymažeme těstem. Předehřejeme si troubu na 190°C a pečeme muffiny 25 minut.
- 5Vyndáme upečené muffiny z trouby a ještě 10 minut je necháme chladnout ve formičkách. Potom je vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
- 6Nachystáme si šlehačku. Ušleháme v hrnku smetanu a během šlehání do ní postupně po lžících přidáváme whisky, moučkový a vanilkový cukr. Šlehačku vložíme do cukrářského sáčku a nastříkáme na muffiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.