Muffiny s čokoládou a whisky

45 min.
Evropa

Ingredience

  • Na šlehačku
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusCukr vanilka
    • 1špetkaCukr moučkový
    • 3lžíceWhisky
  • Na těsto
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
241 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na menší kousky si rozlámeme čokoládu do menšího hrnku a přidáme k ní změklé máslo. Vložíme do většího hrnku s vodou a ve vodní lázni za stálého míchání rozpouštíme.
  • 2
    V misce smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, moučkovým a vanilkovým cukrem a špetkou soli.
  • 3
    Do moučné směsi v míse rozklepneme 2 vejce, vlijeme 7 lžic silné kávy a 4 lžíce whisky. Přidáme ještě, ve vodní lázni rozpuštěnou, čokoládu s máslem. Kuchyňským hnětačem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost hněteme dokud těsto není úplně hladké. Vsypeme ještě nastrouhanou hořkou čokoládu.
  • 4
    Formičky na muffiny vymažeme těstem. Předehřejeme si troubu na 190°C a pečeme muffiny 25 minut.
  • 5
    Vyndáme upečené muffiny z trouby a ještě 10 minut je necháme chladnout ve formičkách. Potom je vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
  • 6
    Nachystáme si šlehačku. Ušleháme v hrnku smetanu a během šlehání do ní postupně po lžících přidáváme whisky, moučkový a vanilkový cukr. Šlehačku vložíme do cukrářského sáčku a nastříkáme na muffiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.