Muffiny s dýní
40 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceMelasa
- 1kusVejce slepičí
- 225gramůDýně
- 30gramůHrozinky
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceTuk rostlinný
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
38 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
3 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si formu na 15 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2V míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme melasu a šleháme znovu do pěny. Poté přidáme kompotovanou, či vařenou dýni, vejce a řádně promícháme. Do hmoty vsypeme mouku se sodou, sůl, muškátový oříšek, skořici, hrozinky a promícháme.
- 3Formičky naplníme asi do 3/4 a pečeme zhruba 15 minut (hotové muffiny se musí po zmáčknutí zvednout). Vyklopíme na síto a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.