Muffiny s hrozinkami

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 5lžicMáslo čerstvé
    • 1,2lžičkySoda jedlá
    • 1špetkaSůl
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 0,67šálekMouka polohrubá
    • 1šálekHrozinky
    • 1kusVejce slepičí
    • 1šálekMléko - podmáslí
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 0,13šálekCukr krupice
    • 0,5šálekMouka žitná celozrnná
    • 0,5šálekOtruby pšeničné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
22 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vymažeme formy na muffiny máslem a troubu předehřejeme na 190 °C.
  • 2
    V míse smícháme mouky, jedlou sodu, skořici, sůl, otruby, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, podmáslí, citrónovou šťávu. Nakonec přimícháme hrozinky. Vytvoříme směs, kterou vkládáme do připravených forem. Pečeme asi 25 minut.
  • 3
    Hotové muffiny vyklopíme z forem a necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.