Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů
28 min.
Ingredience
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 45gramůCukr třtinový
- 2kusyJablka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 55gramůRozinky tmavé
- 2lžíceCukr moučkový
- 175mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství, určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.
- 2V misce smícháme mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí.
- 3Přidáme máslo, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme.
- 4Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
- 5Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 27. 5. 2015
Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů
Rychle připravené těsto, sneslo by více cukru. Hotové muffiny jsou vláčné a voňavé, ale lepí se na papírové košíky. I přes to se po nich doma jen zaprášilo.😉