Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů

28 min.
Evropa

Ingredience

    • 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 45gramůCukr třtinový
    • 2kusyJablka
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 55gramůRozinky tmavé
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 175mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství, určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  • 2
    V misce smícháme mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí.
  • 3
    Přidáme máslo, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme.
  • 4
    Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
  • 5
    Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 27. 5. 2015
Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů
Rychle připravené těsto, sneslo by více cukru. Hotové muffiny jsou vláčné a voňavé, ale lepí se na papírové košíky. I přes to se po nich doma jen zaprášilo.😉