Muffiny s jogurtem, zdobené zmrzlinou
50 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 2lžíceSirup Monin - jahodový
- 200gramůZmrzlina vanilková
- 200gramůZmrzlina čokoládová
- Na vytření a svysypání
- 125lžicMouka polohrubá
- 150lžicMáslo čerstvé
- Těsto
- 12kusůJahody
- 1kusVanilkový lusk
- 125gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůJogurt bílý
- 75gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6463 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
667 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
4 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 ks muffinů vytřeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Čerstvé jahody (12 ks) omyjeme a necháme okapat. Vanilkový lusk rozkrojíme ostrým nožem, tupou stranou nože dužinu vyškrábeme do misky. Do větší mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutek, vanilku a máslo utřeme do pěny. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. K máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Těsto promícháme, přidáme jogurt a znovu těsto dobře ruční metlou vyšleháme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.
- 2Těsto nalijeme do formiček do 2/3. Jahody rozdělíme na muffiny, lehce je vtlačíme do středu těsta. Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy a vložíme je do papírových košíčků.
- 3Před podáváním muffiny pokapeme jahodovým sirupem. Dva druhy zmrzliny (např. vanilkovou a čokoládovou) nakrájíme na plátky, silné 1-2 cm, zmrzlinu přichytíme k muffinám ozdobným párátkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.