Muffiny s jogurtem, zdobené zmrzlinou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6463 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
667 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
4 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na 12 ks muffinů vytřeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Čerstvé jahody (12 ks) omyjeme a necháme okapat. Vanilkový lusk rozkrojíme ostrým nožem, tupou stranou nože dužinu vyškrábeme do misky. Do větší mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutek, vanilku a máslo utřeme do pěny. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. K máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Těsto promícháme, přidáme jogurt a znovu těsto dobře ruční metlou vyšleháme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.
  • 2
    Těsto nalijeme do formiček do 2/3. Jahody rozdělíme na muffiny, lehce je vtlačíme do středu těsta. Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy a vložíme je do papírových košíčků.
  • 3
    Před podáváním muffiny pokapeme jahodovým sirupem. Dva druhy zmrzliny (např. vanilkovou a čokoládovou) nakrájíme na plátky, silné 1-2 cm, zmrzlinu přichytíme k muffinám ozdobným párátkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.