Muffiny s ovesnými vločkami
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůHrozinky
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 85gramůOvesné vločky
- 250gramůMléko - podmáslí
- 2lžíceTuk rostlinný
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Podmáslí a vločky smícháme a necháme asi hodinu odpočinout.
- 2Připravíme si formu na 12 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 3V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a vejcem do pěny. V další nádobě smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, hrozinkami a solí. Poté přidáme vločky s podmáslím a rychle promícháme. Formičky plníme jen do 2/3 a pečeme zhruba 20–25 minut (zkusíme těsto špejlí). Hotové muffiny vyklopíme na síto a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jelito
pá 28. 10. 2016
Muffiny s ovesnými vločkami
Vyzkoušejte