Muffiny s ovesnými vločkami, džemem a kokosovou čepičkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
164 g
Vláknina
7 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné výběrové vločky osmažíme dozlatova nasucho v teflonové pánvi a necháme je vychladnout. Formu na 12 ks muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 2
    Do mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutek, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. K vyšlehanému máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a ovesné vločky. Těsto promícháme, přidáme zakysanou smetanu a znovu těsto dobře ruční metlou vyšleháme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formiček jen do 1/3. Jahodový džem lžičkou dáme do důlků na těsto a zakryjeme ho zbývajícím těstem do 2/3 výšky formiček.
  • 3
    Ze dvou bílků a 2 lžic moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, do něj zapracujeme 3 lžíce strouhaného kokosu. Do kokosového těstíčka pokud je řidké, můžeme přidat 1-2 lžíce jemné strouhanky. Kokosovou hmotu vložíme do cukrářského sáčku se širší hubičkou. Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 10-15 minut, poté je opatrně vyjmeme a velmi rychle na ně nastříkáme kokosovou hmoutu. Muffiny vložíme zpět do trouby a pečeme dozlatova dalších 10-15 minut.
  • 4
    Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formiček a vložíme do papírových košíčků. Podáváme je vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.