Muffiny s ovesnými vločkami, džemem a kokosovou čepičkou
60 min.
Ingredience
- Kokosové čepičky
- 2lžíceCukr moučkový
- 3lžíceKokos strouhaný
- 2lžíceStrouhanka
- Na vytření a vysypání formiček
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 150lžicMouka polohrubá
- Těsto
- 100gramůOvesné vločky
- 150gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 125gramůDžem jahodový
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůSmetana zakysaná 15%
- 130gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 125gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
164 g
Vláknina
7 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Ovesné výběrové vločky osmažíme dozlatova nasucho v teflonové pánvi a necháme je vychladnout. Formu na 12 ks muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- 2Do mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutek, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. K vyšlehanému máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a ovesné vločky. Těsto promícháme, přidáme zakysanou smetanu a znovu těsto dobře ruční metlou vyšleháme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formiček jen do 1/3. Jahodový džem lžičkou dáme do důlků na těsto a zakryjeme ho zbývajícím těstem do 2/3 výšky formiček.
- 3Ze dvou bílků a 2 lžic moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, do něj zapracujeme 3 lžíce strouhaného kokosu. Do kokosového těstíčka pokud je řidké, můžeme přidat 1-2 lžíce jemné strouhanky. Kokosovou hmotu vložíme do cukrářského sáčku se širší hubičkou. Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 10-15 minut, poté je opatrně vyjmeme a velmi rychle na ně nastříkáme kokosovou hmoutu. Muffiny vložíme zpět do trouby a pečeme dozlatova dalších 10-15 minut.
- 4Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formiček a vložíme do papírových košíčků. Podáváme je vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.