Muffiny zdobené marcipánem
65 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 200gramůMarcipán
- 1lžičkaPotravinářská barva
- 1lžíceVoda pitná
- Na vytření a vysypání formiček
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Pomerančová poleva
- 5lžicPomerančová šťáva
- 250gramůCukr moučkový
- Těsto
- 1lžícePomerančová kůra
- 1lžíceLikér Grand Marnier
- 2gramyMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 2gramyMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
279 mg
Cukr
79 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme žloutky, cukr, pomerančovou nastrouhanou kůru, pomerančový likér a máslo vyšleháme do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh.
- 2K máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. Mouku s máslem důkladně vymícháme, nakonec zapracujeme do těsta sníh z bílků.
- 3Formičky na muffiny vytřeme rozpuštěným máslem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem do dvou třetin. Dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C, pečeme přibližně 20-25 minut. Dozlatova upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, poté je vyjmeme a vložíme do papírových košíčků.
- 4Připravíme si hustou polevu: V misce si vymícháme moučkový cukr s přeceděnou pomerančovou šťávou. Polevu vymícháme dohladka a povrch muffin potřeme a necháme zatuhnout. Marcipánovou hmotu rozdělíme na dvě části. Jednu obarvíme zelenou potravinářskou barvou (0,5-1 lžíce vody + 0,5 lžičky barvy), druhou část obarvíme červenou potravinářskou barvou (0,5-1 lžíce vody + 0,5 lžičky barvy). Ze zeleného marcipánu si vytvoříme lístky, z červeného kuličky velikosti višní nebo malé kuličky velikosti brusinek. Poté muffiny ozdobíme marcipánovým ovocem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.