Mufiny s dýní a hrozinkami
35 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekDýně
- 1,9šálkyMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1,5lžičkySkořice mletá
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 0,25šálekHrozinky
- 0,75šálekCukr třtinový
- 0,33šálekMelasa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
3 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předehřejeme troubu na 190 °C, formy na mufiny vymažeme máslem a odložíme je stranou.
- 2V míse smícháme máslo, cukr, melasu, vejce a vše důkladně rozmícháme, poté přimícháme rozmixovanou dýni, mouku, sůl, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a nakonec přidáme hrozinky.
- 3Těsto nandáme do připravených forem. Formy plníme jen do poloviny, při pečení nám těsto nakyne.
- 4Pečeme zhruba 20 minut.
- 5Po upečení mufiny vyklepeme s forem a necháme vychladit, poté můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.