Mufiny s kandovaným ovocem a ovesnými vločkami
55 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání formiček
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 60gramůOvesné vločky
- 1lžičkaRum
- 2gramyMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 300gramůJogurt bílý smetanový
- 90gramůKandované ovoce
- 20gramůVišně kandované
- 2lžíceCukr moučka
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 180gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
52 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Ovesné výběrové vločky osmažíme do zlatova na másle (30 g). V míse utřeme máslo (150 g), cukr a vejce do pěny. Poté přimícháme rum, za stálého šlehání přisypeme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a opražené vločky. Přilijeme bílý smetanový jogurt, pokrájené kandované ovoce (podle chuti - mango, višně, pomerančová kůra, ananas) a těsto důkladně vyšleháme. Mělo by mít polotuhou konzistenci, v případě potřeby přidáme 2 - 3 lžíce jogurtu.
- 2Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem do dvou třetin. Do středu každé mufiny vložíme kandovanou višni a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 - 30 minut. Upečené mufiny necháme vychladnout asi 3 minuty, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.