Musaka s dýní
65 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 1kusDýně
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 100gramůTuk
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
56 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme semen dýni, dužinu nakrájíme na plátky a posolíme.
- 2Oloupeme cibuli, nakrájíme a na rozpáleném tuku v pánvi osmahneme. Přidáme mleté maso, půl lžičky skořice a za stálého podlévání vodou do měkka podusíme.
- 3Vymažeme pekáč máslem a dno poklademe plátky dýně, na ně dáme vrstvu podušeného masa, vrstvy střídáme, poslední vrstva musí být dýně. 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.