Musaka z kuřete
50 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí maso grilované
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 300gramůLečo sterilované
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
850 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Grilované (nebo pečené) kuřecí maso vykostíme a vložíme do vymaštěné zapékací mísy.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme protlak, lečo, chilli koření, sůl a dusíme, až směs mírně zhoustne.
- 3Podušenou směs navršíme na kuřecí maso, prohřejeme v troubě, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme vejci rozšlehanými se solí. Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem, až se vejce srazí.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.