Musaka z lilků

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
74 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
13 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka a osolíme. Osolené lilky necháme "vypotit" 30 minut, pak je propláchneme vodou a necháme odkapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme a osmažíme mleté vepřové maso s hovězím masem, až potom maso osolíme a opepříme. Vymažeme si zapékací mísu olejem. Na dno mísy dáme kolečka lilků, na lilky navrstvíme masovou směs, potom znovu lilky, vrstvu masa a nakonec poklademe lilky a dáme na 45 minut zapéct do horké trouby při 200°C. Ke konci pečení musaku zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou a dopékáme do doby, až vajíčka zatuhnou.
  • 3
    Upečená musaka má zlatohnědou kůrku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.