Musaka z lilků
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůVepřové maso mleté
- 200gramůHovězí maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryOlej olivový
- 1,5kilogramyLilek
- 1,5decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
74 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
13 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka a osolíme. Osolené lilky necháme "vypotit" 30 minut, pak je propláchneme vodou a necháme odkapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme a osmažíme mleté vepřové maso s hovězím masem, až potom maso osolíme a opepříme. Vymažeme si zapékací mísu olejem. Na dno mísy dáme kolečka lilků, na lilky navrstvíme masovou směs, potom znovu lilky, vrstvu masa a nakonec poklademe lilky a dáme na 45 minut zapéct do horké trouby při 200°C. Ke konci pečení musaku zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou a dopékáme do doby, až vajíčka zatuhnou.
- 3Upečená musaka má zlatohnědou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.