Muškátové sušenky s vaječným likérem
45 min.
Ingredience
- Ma posypání
- 1lžíceNoe pšeničná mouka hladká
- Náplň
- 70gramůČokoláda bílá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceKoňak vaječný
- 50gramůCukr moučkový
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůCukr moučkový
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Bílou čokoládu rozpustíme v kastrůlku v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se v čokoládě rozpustí, kastrůlek vyjmeme z lázně a přidáme moučkový cukr a vaječný likér. Promícháme a náplň necháme 2 hodiny v chladu.
- 2Mouku rychle zpracujeme se žloutkem, cukrem, špetkou soli, změklým máslem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- 3Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný 4mm a vroubkovanou kruhovou formičkou vykrajujeme sušenky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 4Polovinu sušenek potřeme připravenou náplní a přiklopíme zbylými sušenkami. Necháme ještě 1 hodinu vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.