Mušle dušené na víně
30 min.
Ingredience
- 2kilogramyMušle slávky
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyCitronová tráva
- 2kusyChilli paprička
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžíceOmáčka rybí
- 50gramůThajská bazalka
- 1,5lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mušle slávky, které jsou už otevřené, vyhodíme, protože nejsou dobré. Připravené slávky opatrně odrbeme kartáčkem, přičemž odstraníme vousy. Na 10 minut mušle vložíme do většího hrnce se studenou vodou. Pak uložíme stranou a necháme okapat.
- 2Oloupeme cibuli i česnek a pokrájíme je na drobné kostičky. Omyjeme citronovou trávu a její bílou část naporcujeme, nakrájíme nadrobno. Z podélně rozříznutých chilli papriček vyjmeme semena a papričky nakrájíme na tenké proužky.
- 3V připraveném woku rozpálíme olej a na něj vhodíme cibuli, česnek, citronovou trávu a chilli papričky. Restujeme po dobu 4 minut. Do woku vlijeme víno a rybí omáčku. Necháme asi 5 minut vařit. Vložíme mušle a čekáme dokud se neotevřou, což trvá asi 4 minuty. Ty, které se během věření neotevřely, vyhodíme, protože nejsou použitelné k jídlu.
- 4Nakonec mušle ozdobíme posekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.