Mušle s voňatkou citronovou

55 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve vydrhneme škeble (slávky či jiné jedlé mlže i se škeblemi), zbavíme je vousů. Otevřené slávky vyhodíme, jedlé slávky propláchneme několikrát studenou vodou, pokud nebude odtékat čistá. Vložíme je do misky, zalijeme na 30 minut studenou vodou.
  • 2
    V pánvi wok rozpálíme olej, v něm smažíme 2 minuty na středně prudkém ohni na jemno nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a lusky chilli papriček bez jadérek, nakrájené nadrobno, 2,5 cm galganu pokrájené na 7 - 8 plátků a citronovou trávu, rozkrájenou na drobné kousky. Vše smažíme, až směs začne vonět.
  • 3
    Do oleje přidáme okapané mušle a restujeme za stálého míchání. Přilijeme rybí omáčku, limetovou šťávu, přisypeme cukr. Přiklopíme částečně pokličkou a 5 - 7 minut dusíme na středně prudkém ohni, často potřásáme pánví. Děláme to tak dlouho, až se mušle otevřou, neotevřené mušle vyhodíme. Poté do jídla vmícháme nadrobno pokrájené lístky bazalky. Dle potřeby dochutíme.
  • 4
    Podáváme v horké velké míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.