Mušle v kořeněné polévce
25 min.
Ingredience
- 100gramůShiitake houby
- 375mililitrůMléko kokosové
- 125mililitrůChilli omáčka
- 1lžíceOmáčka rybí
- 250mililitrůKompot mandarinkový
- 300gramůMušle slávky
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaŠafrán
- 3kusyMandarinky
- 20gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozehřejeme olej a orestujeme na něm mušle a houby.
- 2V kastrůlku smícháme kokosové mléko s mandarinkovou šťávou, najemno nastrouhaným zázvorem, mletým šafránem, chilli omáčkou a rybí omáčkou. Přivedeme k varu a zvolna asi 5min provaříme.
- 3Poté přidáme houby, mušle a na dílky rozdělené mandarinky a necháme prohřát.
- 4Dozdobíme stonky pažitky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.