Mušlová chowder
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůMušle v nálevu
- 100gramůAnglická slanina
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusBrambory vařené
- 350mililitrůMléko polotučné
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 150mililitrůSmetana na vaření
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
842 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z konzervy mušlí slijeme tekutinu do hrnečku - použijeme později, a mušle naškrábáme nahrubo nožem.
- 2Slaninu pokrájíme na proužky a opečeme v hrnci, odlijeme vyškvařený tuk, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a orestujeme. Přidáme horkou vodu, brambor nakrájený na kostičky, pepř, sůl a šťávu z mušlí. Přikryté pokličkou vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Poté vmícháme naškrábané mušle, vlijeme mléko a smetanu a necháme dalších 15 minut prohřívat, ale už nevaříme!
- 3Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.