Mušlová chowder

65 min.

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 150gramůMušle v nálevu
    • 100gramůAnglická slanina
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 1kusBrambory vařené
    • 350mililitrůMléko polotučné
    • 0,25lžičkaPepř cayenský
    • 150mililitrůSmetana na vaření
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
842 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z konzervy mušlí slijeme tekutinu do hrnečku - použijeme později, a mušle naškrábáme nahrubo nožem.
  • 2
    Slaninu pokrájíme na proužky a opečeme v hrnci, odlijeme vyškvařený tuk, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a orestujeme. Přidáme horkou vodu, brambor nakrájený na kostičky, pepř, sůl a šťávu z mušlí. Přikryté pokličkou vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Poté vmícháme naškrábané mušle, vlijeme mléko a smetanu a necháme dalších 15 minut prohřívat, ale už nevaříme!
  • 3
    Polévku podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.