Mušlový rendlík
50 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 100gramůProtlak rajčatový
- 1lžíceMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
743 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mušle očistíme, promyjeme v misce s čistou vodou, vyhodíme ty, které se nezavřou když na ně poklepeme a dáme je do hluboké pánve. Zalijeme vínem a vaříme 5 minut, dokud se neotevřou. Občas pánví zatřeseme. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Vyndáme mušle z pánve, vývar procedíme do mísy a uschováme.
- 2Ve woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli a chilli a 6 minut smažíme. Přilijeme do woku uschovaný vývar a 5 minut vaříme. Přimícháme majoránku, rajčatový protlak a vaříme, dokud se vše neprohřeje.
- 3Rozdělíme do misek a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.