Mušlový rendlík

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
743 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle očistíme, promyjeme v misce s čistou vodou, vyhodíme ty, které se nezavřou když na ně poklepeme a dáme je do hluboké pánve. Zalijeme vínem a vaříme 5 minut, dokud se neotevřou. Občas pánví zatřeseme. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Vyndáme mušle z pánve, vývar procedíme do mísy a uschováme.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli a chilli a 6 minut smažíme. Přilijeme do woku uschovaný vývar a 5 minut vaříme. Přimícháme majoránku, rajčatový protlak a vaříme, dokud se vše neprohřeje.
  • 3
    Rozdělíme do misek a okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.