Myslivecké lívance
45 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůCukr krupice
- 25gramůDroždí
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 3lžíceCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 6lžicMarmeláda borůvková
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 6decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
150 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V hrnku rozdrobíme droždí, přidáme krupicový cukr, trochu vlažného mléka a mouky, promícháme, přikryjeme utěrkou a kvásek necháme na teplém místě nakynout.
- 2V míse smícháme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a mouku, vajíčka, vanilkový cukr, lžíci oleje a špetku soli, vypracujeme řídké těsto a necháme ho v teple vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a zbylý olej a postupně upečeme lívance.
- 4Upečené lívance potřeme marmeládou, posypeme moučkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.