Na havajský způsob vepřové na jehle
40 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 100gramůCibule
- 200gramůPaprika žlutá
- 500gramůMeloun cukrový
- 2lžíceOlej rostlinný
- Marináda
- 70mililitrůOmáčka sójová
- 3lžíceMed včelí
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceBrandy
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
394 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Marináda : med, nastrouhaný česnek, brandy a sójovou omáčku, vše smícháme a vložíme marinádu na nakrájené maso na kostky, aby nasáklo ze všech stran a marinujeme asi 30 minut.
- 2Kostky masa napícháme na grilovací jehly střídavě s kousky žluté papriky, cibule a melounu. Špízy potřeme marinádou a grilujeme podle druhu grilu.
- 3Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem:
- 4namažeme si rošt olejem a jehly s masem tam rozložíme a hodně potřeme marinádou. Při uzavřeném grilu grilujeme cca 25 minut a během grilování 1-2 x obrátíme a potřeme marinádou.
- 5Otevřený gril: rošt nasadíme 3 cm nad zdroj tepla a rozehřejeme gril. Jehly s masem naskládáme na rošt a potřeme marinádou. Asi po 5 minutách špízy obrátíme a opět je potřeme marinádou.
- 6Doba grilování je asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.