Na havajský způsob vepřové na jehle

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
394 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda : med, nastrouhaný česnek, brandy a sójovou omáčku, vše smícháme a vložíme marinádu na nakrájené maso na kostky, aby nasáklo ze všech stran a marinujeme asi 30 minut.
  • 2
    Kostky masa napícháme na grilovací jehly střídavě s kousky žluté papriky, cibule a melounu. Špízy potřeme marinádou a grilujeme podle druhu grilu.
  • 3
    Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem:
  • 4
    namažeme si rošt olejem a jehly s masem tam rozložíme a hodně potřeme marinádou. Při uzavřeném grilu grilujeme cca 25 minut a během grilování 1-2 x obrátíme a potřeme marinádou.
  • 5
    Otevřený gril: rošt nasadíme 3 cm nad zdroj tepla a rozehřejeme gril. Jehly s masem naskládáme na rošt a potřeme marinádou. Asi po 5 minutách špízy obrátíme a opět je potřeme marinádou.
  • 6
    Doba grilování je asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.